Etiketter

, , , , , , , ,

Veckorna har rullat på och tyvärr har bloggandet fått stå tillbaka för allt annat. Men nu tänkte jag ta mig i kragen och försöka sammanfatta de senaste veckorna.

Efter att huset restes var planen att försöka måla medan byggställningen stod uppe. Vi skulle åtminstone måla gavlarna. Målning av huset var i princip det enda vi skulle göra själva, något jag började ångra efter första gaveln. Huset kommer grundmålat från fabrik så det är bara två strykningar som krävs. Vi har valt att måla hela huset vitt, i samma kulör – S0502Y. Enklast möjliga men ändå tidsödande.

Ullis och jag målade den första strykningen av gavlarna själva. Sedan fick vi veta att ställningen skulle ner så vi kallade in förstärkning i form av min pappa och bror. Stor skillnad när man är ett par stycken som hjälps åt. 

Efter det har målningen legat på is fram till den här helgen. Ullis pappa kom och hjälpte oss och tillsammans har vi nu målat så det bara är en strykning på baksidan kvar. Garaget är också kvar men det får bli ett senare bekymmer.

I övrigt har vi haft två elmöten med elektrikern. Med stor spänning åkte vi och träffade honom i huset för att gå igenom vad vi hade tänkt oss extra utöver standard. Tillvalen blev:

– 9st fönstersmygspottar

– 12 st spottar fördelade i hall, kök, badrum och toalett

– 1st extra fasadbelysning

– Astrour till fasadbelysning

– Extra uttag på baksidan av hus och garage

– Takhögtalare i kök, vardagsrum, badrum, sovrum och allrum. Högtalare till baksidan. Kabeldragning till mediacentralen i garderoben

– Inkoppling av pool, dräneringspump m.m

– Flytt av några knappar

– Nätverksuttag bakom värmepumpen

Offerten vi fick var en positiv överraskning och slutade på omkring 38000:-.

Inne i huset håller elektrikern på för fullt och där han är klar kommer gips och innertak på plats.

Utvändigt håller LJ-tunnan på att bygga formen till poolen som nu är klar för att gjutas.

Det händer mycket!