Etiketter

, , , ,

Det har varit dåligt med uppdateringar på den senaste tiden. Anledningen till det är inte att det inte har hänt något vid tomten utan att jag fortfarande försöker återhämta mig efter chocken att ha börjat jobba igen efter semestern.

Plattan gjöts efter våran semester och sedan levererades huset den 25/8.

Nyfiken som jag var åkte jag dit klockan åtta på morgonen för att inspektera byggplatsen. Väl där insåg jag att det redan stod fyra intakta väggar på plattan. 08.30 inleddes monteringen av takstolar och när jag kom tillbaka på eftermiddagen vid tretiden höll snickarna på att läkta taket. Herregud vad snabbt allt gick. Tänk om allt gick lika fort som att resa stommen. Då hade vi flyttat in i månadsskiftet istället för januari.

Vi sa att vi skulle försöka passa på att börja måla medan byggställningarna fortfarande var uppe. Dagen efter att huset var uppe anlände en pall med färg och penslar och i helgen drog vi det första penseldraget. Ett gediget jobb visade det sig som inte passade en fyraåring så bra. På söndagen fick vi hjälp med barnpassning av min kära mor vilket gjorde att vi kunde måla på ordentligt. Insikten efter helgen är att målare inte är ett framtida yrke samt att det tar betydligt längre tid än man kan tro. Nu är båda gavlarna målade en vända, men merparten återstår. Skickar med en bildbomb från det att plattan var gjuten till helgens måleri.