Det börjar verkligen att dra ihop sig. Huset som sedan i augusti har stått som ett tomt skal har verkligen tagit form.

Den här delen av byggtiden är den som har varit absolut roligast. Det händer saker varje dag och äntligen börjar man se resultatet av de val och tillval vi har gjort.

Fram till nu har (peppar peppar) relativt få saker strulat. En sak som inte riktigt har gått som på räls är kakel och klinkers. Vi hade varit på Bauhaus och hittat precis vad vi ville ha i kök, badrum, hall och groventré. Marginalen till det som ingick i husbygget var god och ett tag trodde vi att vi nog kunde spara en slant. Tanken höll fram till det att plattsättaren ringde. Konversationen började ungefär så här:

– Hej, det här är xx på Linköpings plattsättning.

– Ja hej.

– Har ni bestämt er för vilket kakel och klinkers ni vill ha i huset?

– Ja vi har varit och tittat och har en rätt bra bild av vad vi vill ha. Är det något speciellt man ska tänka på?

– Jag brukar avråda från att köpa något billigt från Krauta eller Bauhaus….

Tack och godnatt och tillbaka på ruta ett. Anledningen till att han avrådde det var att plattorna helt enkelt inte håller samma kvalitet i form och färg, vilket gör det svårare att få ett fint resultat. Återigen resonerade vi att vi bygger bara hus en gång och vi vill verkligen att allt ska bli bra.

In till kakelbutik i Linköping och efter val slutade det med 12000:- över budget. Men vi var väldigt nöjda med valen. Vi valde även till en dekorsten att ha på den lilla väggen bakom kaminen.

Platta i groventrén

Golvet i stora badrummet


Mosaikpelare bakom toaletten i lilla badrummet.

Fyller på med ytterligare några bilder hur det ser ut nu.